DevOps Geliştirme ile Süreçlerinizi Nasıl Optimize Edersiniz?

Devops nedir sorusuna basit bir yanıt vermek gerekirse iki şekilde ele alınan işlemin birleşimi olduğu söylenebilir. Bu işlevler geliştirme ve operasyon süreçleridir. Standartları temel alan, kendini kanıtlayan bir orta katman platformu tarafından desteklenen standartlaştırılmış geliştirme metodolojisine sahip olan devops açık iletişim ve belgelendirilmesi süreçleriyle yürütülür.

Devops’un Amacı Nedir?

Uygulama geliştirme ve yönetimi döngülerini iyileştirmek, BT altyapısının kullanılabilirlik özelliğini arttırmak, çeviklik sağlamak ve güvenlik sunmak devops uygulamalarının tercih edilmesini sağlayan önemli özellikleri arasındadır. Ürünleri ve süreçlerini birbirine bağlamak amacıyla kullanılan DevOps BT’yi işletmeye bağlamayı amaçlar.

DevOps Geliştirme

DevOps Geliştirme

Devops Engineer Nedir, Görevleri Nelerdir?

Devops engineer nedir ve ne iş yapar sorusu hakkında duyulan merakın her geçen gün arttığı söylenebir. Devops mühendisinin ne iş yaptığına dair verilebilecek farklı yanıtlar bulunur. Yazılım geliştiriciler ile BT arasında meydana gelen boşluğu dolduran strateji modeline devops adı verilir. Bu modeli kullanarak üretim ve çalışmalar yürüten kişiler devops mühendisi olarak görev yaparlar. Devops ne iş yapar sorusuna verilebilecek yanıtların arasında;

  • Kod geliştirme,
  • Test ve dağılım süreçleri üzerinde çalışma,
  • Sürekli olarak entegrasyon sağlama bulunur.

Devops Geliştirme Neyi İfade Eder?

Teknolojinin gelişmesi her gün yeni bir kavram ile karşılaşmaya yol açmıştır. Son yılların en çok kullanılan kavramlarından biri olan devops açılımı pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Bu terim development ve operasyon kelimelerinin birlikte kullanılmasından oluşmuştur.

Devops geliştirme ile ürün geliştirme süreçlerinin hızının artması pek çok avantajı beraberinde getirdiğini gösterir. Yazılım neredeyse her alanda entegre edilecek şekilde kademeli bir değişimden geçmiş, bu süreç özellikle son 20 yılda çok büyük bir gelişme göstermiştir. İşlevlerin her biri sayesinde yazılımlar ve veriler net entegrasyonlar olarak ortaya çıkmış, entegrasyonlar ise her geçen gün daha yaygın hale gelmiştir.

DevOps Geliştirme

DevOps Geliştirme

Devops Geliştirmenin Sağladığı Faydalar Nelerdir?

Devops yol haritası tarafından sunulan çok sayıda avantaj olduğunu dile getirmek mümkündür. Bu avantajların başında ise geliştirme süreçlerini optimize etmek bulunur. Bununla birlikte sistemin sunduğu diğer avantajları listelemek gerekirse;

  • Devops modeli teknolojinin yaşam döngüsünün temel ihtiyaçlarını karşılamasını sağlar ve bunun için çeşitli optimizasyon çalışmalarını yürütür. Çoğu durumda devops sürecin hızlanması için son teknoloji makine öğrenimi ve yapay zeka çözümlerini kullanılır. Bu durum hızlanma konusunda önemli bir avantaj sunduğunu gösterir.
  • Devops ne demek sorusuna yanıt olarak verilen bu çalışma sistemi kalitenin artması konusunda da belirli bir başarıya ulaşmanızı sağlar. Hızlanma sağlaması yüksek kalite ve güvenilirlik fırsatlarının beraberinde gelmesine yardımcıdır. Devops geliştirme tarafında sorun çözme ve entegrasyona yönelik işbirlikleri için daha iyi araçların kullanılmasını sağlar.
  • Son yılların en çok tercih edilen yöntemlerinden biri olarak değerlendirilenle devops geliştirme ile süreç yönetimi güvenlik adına da başarılı bir rol oynar. Devops kullandığınız takdirde genel güvenliğinizi arttırmaya yönelik birkaç farklı katman ile karşılaşırsınız. Bu doğrultuda işlevsel açıdan bakıldığı takdirde güvenlik ekiplerinin entegrasyonu da içerdiğini dolayısıyla güvenlik adına önemli bir rol oynadığını söylemek mümkündür.
  • Devops ölçeklenebilir bir sistemdir. Çevik kaynaklar, yazılım geliştirme ve otomasyon gibi yaşam döngüsünün tamamını destek olan sistem, alt yapının gerektiği takdirde ölçeklenmesine yardımcıdır.

Avantajları göz önünde bulundurulduğunda devops eğitimi için oldukça detaylı ve kapsamlı bir süreç olduğuna dair bilgi vermek mümkündür. Sağladığı bütün avantajlar geliştirme süreçlerini optimize edilmesi konusunda başarıya sahip olmanızı destekler. Siz de geliştirme süreçlerinizi optimize etmek ve bu süreçlerin daha verimli hale gelmesini sağlamak için profesyonel eğitimlerden yararlanabilirsiniz.


Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Anasayfa
  • Hakkımızda
  • Hizmetlerimiz
  • Projelerimiz
  • İletişim